Werkwijze glazen sieraden

Heel in het kort: kies een glazen onderdeel en bijpassende cameehouder, vul het glas en lijm alles aan elkaar met sieradenlijm.

Hieronder de uitgebreide werkwijze, waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Stap 1

Bedenk wat je wilt maken: een ring, hanger, armband, oorbellen, etc. Alles kan overal voor gebruikt worden, maar sommige onderdelen lenen zich beter voor het een dan voor het ander. Klik op de links onderaan de pagina voor voorbeelden wat je zoal kunt maken.

Stap 2

Kies je glazen onderdeel. Je kunt kiezen uit glazen bollen, koepels, stolpen, cilinders, kralen en camees. Klik hier voor de beschikbare glazen onderdelen.

Bij de glazen onderdelen staat de buitenmaat vermeld in mm. Om te zorgen dat het glas en de cameehouders bij elkaar passen moet deze maat overeenkomen met de binnendiameter van de cameehouders (bijv. een koepel van 20mm past op een cameehouder met een binnendiameter van 20mm). Twijfel je nog? Kijk dan eens bij "Mix & Match" hier zijn alle bijpassende onderdelen bij elkaar gesorteerd.

Stap 3

Kies een bijpassende cameehouder (klik hier voor de beschikbare onderdelen). De cameehouders met oogje zijn heel geschikt om een hangertje te maken van een bol, koepel, stolp of cilinder. De armbanden, hangers, ringen en overige onderdelen (o.a. manchetknopen, oorbellen, speldjes) spreken voor zich. Wanneer je een stolp, koepel of bol als rechtopstaande hanger wilt gebruiken, dan kun je bovenop een afdekkapje met oogje bevestigen (zie de categorie "Diversen") en als bodem een blanco cameehouder.

Stap 4

Kies waar je je sieraad mee wilt vullen. Wordt het een beetje gekleurd zand, schelpjes, mooie steentjes? Of toch iets persoonlijkers, zoals een lokje haar van je geliefde, een geluksveertje of gedroogde bloemetjes van je bruidsboeket? Wat ik zelf leuk vind, is het vullen van de sieraden met kleine beetjes mos, paddestoeltjes of vlinders waardoor het net is alsof je een klein stukje bos bij je draagt ('Forest in a Bottle"). Wat ook een leuk effect geeft is om een stukje lint erin te laten krullen. En uiteraard zijn er nog talloze andere dingen die je erin kunt stoppen!

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het op z'n plek zit voordat je de onderdelen vastlijmt.

Stap 5

Pas het glas op de cameehouder voordat je gaat lijmen. Soms is het nodig om de rand van de cameehouder iets op maat te buigen. Gebruik hiervoor een klein platbektangetje.

Stap 6

Doe je vulling in het glas (lijm het zonodig op z'n plek met sieradenlijm) of lijm de spulletjes vast op de cameehouder (zorg er in dat geval voor dat er nog wel voldoende ruimte is om het glas vast te lijmen).

Laat alles goed drogen en zorg dat t op de juiste plek zit voordat je het sieraad sluit.

Stap 7

Lijm het glazen onderdeel op de cameehouder en eventueel het kapje op de bol, koepel of stolp. Hiervoor kun je het beste sieradenlijm gebruiken of een andere lijmsoort geschikt voor glas en metaal, welke doorzichtig opdroogt. Je kunt de lijm of op het glas of op de cameehouder aanbrengen, afhankelijk van waar je je vulling hebt gedaan.

Breng de lijm niet te dik aan en zorg ervoor dat je de lijm voldoende lang laat drogen voordat je het sieraad gaat dragen.

Stap 8

Veel plezier met je zelfgemaakte unieke sieraad!!

Heb je nog vragen? Mail gerust naar info@mysticalforests.com of neem contact op via het contactformulier.

  • Werkwijze - Vlinderring met grote bol
    Werkwijze - Vlinderring met grote bol
© 2014 - 2024 Mystical Forests | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel